Nokian SEASONPROOF XL 185/60 R15 88V XL

185/60 R15 88V
Osobní
Celoroční
Úspora paliva: C
Přilnavost: B
Hlučnost: (67 dB)
Cena
2 214 Kč
(1 829,65 Kč bez DPH)
Dostupnost
Skladem 4 ks
Dodání do 2 prac. dnů Platí v případě objednání do 14.00 hodin v pracovní dny

Specifikace

Výrobce
Nokian
Typ vozidla
Osobní
Sezóna
Celoroční
Šířka
185
Profil
60
Průměr disku
15
Konstrukce
Radiální
Zátěžový index
88
Rychlostní index
V
Duše
Bezdušová
Hlučnost (dB)
67
Palivová účinnost
C
Přilnavost
B
Dojezdová
Ne
Zesílená
Ne
M+S
Ano
3-Peak-Mountain-Snowflake (3PMSF)
Ano
Jednotka
1 ks
Hmotnost
6,81 kg
EAN
6419440426150
ABCDEFG - dB

Popis produktu

Bezstarostná jízda v každém ročním období

Nová pneumatika Nokian Seasonproof je ideálním řešením pro řidiče, kteří chtějí dát sbohem sezónním výměnám pneumatik a zajistit si bezpečnou a bezstarostnou jízdu po celý rok. Nokian Seasonproof je spolehlivá a bezpečná celoroční pneumatika pro zimní vozovky pokryté čerstvým či rozbředlým sněhem se špičkovými výkony a vynikající kontrolou nad vozidlem i v letních podmínkách.

PRVOTŘÍDNÍ CELOROČNÍ BEZPEČNOST, ZEJMÉNA NA ZASNĚŽENÝCH SILNICÍCH A ZA DEŠTIVÉHO POČASÍ

VYNIKAJÍCÍ KILOMETROVÁ ŽIVOTNOST A ZVÝŠENÁ ODOLNOST

NÍZKÝ VALIVÝ ODPOR ŠETŘÍ PALIVO A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Koncept Season Sense

Koncept Season Sense v sobě propojuje tři technické inovace, které se týkají lamel, dezénu a běhounové směsi. Pro všestranný celoroční výkon a maximální bezpečnost na sněhu a suchém povrchu jsme vyvinuli multifunkční celoroční lamely a moderní směrový dezén. Výjimečnou přilnavost na mokru a sněhové břečce zajišťují nové celoroční kanálky pro odvod vody a rozbředlého sněhu. Nová směs pryže s vysokým obsahem siliky zaručuje vynikající odolnost, přilnavost na mokru a nízký valivý odpor.              

Větší přilnavost na sněhu

Sněhové drápy umístěné mezi dezénovými bloky, technologie užívaná u našich zimních pneumatik, zajišťují vynikající přilnavost a jízdní stabilitu. Drápy zaručují efektivní přilnavost na sněhu při brzdění i při akceleraci a zvyšují bezpečnost při jízdě na měkkém sněhu, stejně jako na jiném měkkém terénu.            

Lepší záběr a kontrola nad řízením

Nový dezén poskytuje lepší výkony také v letních podmínkách. Vylepšení jsou patrná při brždění na suchém i mokrém povrchu, protože speciálně propracované lamely zajišťují efektivnější záběr a kontrolu nad řízením. Tím zkracují brzdnou dráhu a zvyšují bezpečnost v zatáčkách. Středová oblast pneumatiky se speciálně uzpůsobenými bloky a lamelami zajišťuje optimální výkony v různých povětrnostních podmínkách.            

Indikátor bezpečnosti jízdy

Pneumatika Nokian Seasonproof je vybavena indikátorem bezpečnosti jízdy (DSI), který pomáhá řidiči poznat, kdy je třeba pneumatiku vyměnit. Indikátor opotřebení ukazuje zbývající hloubku běhounu v milimetrech a úměrně tomu, jak se pneumatika opotřebovává, jednotlivé číslice mizí. Pro bezpečnou jízdu v zimě je doporučená hloubka drážek 4 až 5 milimetrů. Symbol sněhové vločky zůstává viditelný až do okamžiku, kdy je zbývající hloubka drážek čtyři milimetry. Jakmile symbol sněhové vločky zmizí, řidič by si měl pro zachování jízdní bezpečnosti pořídit nové pneumatiky.              

ODBORNÍK NA VŠECHNY PODMÍNKY

Pneumatika Nokian Seasonproof zajišťuje prvotřídní bezpečnost za každého počasí. Naše odborné znalosti v oblasti bezpečnosti a výkonnosti v zimních podmínkách pracují ve váš prospěch, ať už vyžadujete přesnou ovladatelnost na dálnicích, přilnavost na mokru a vyvážené výkony za podzimního deště nebo spolehlivé jízdní vlastnosti v zimě na sněhem pokrytých silnicích.  

PŘIZPŮSOBIVÉ BEZPEČNOSTNÍ VLASTNOSTI

Bez ohledu na počasí nebo váš jízdní styl oceníte u pneumatiky Nokian Seasonproof její bezpečnostní vlastnosti, které se přizpůsobí měnícímu se prostředí. Moderní směrový dezén a multifunkční lamely byly optimalizovány pro univerzální celoroční výkonnost a maximální bezpečnost na sněhu i suchém povrchu. Aquaplaningu zabrňují široké celoroční kanálky, které odvádějí vodu a rozbředlý sníh. Nová směs s vysokým obsahem siliky, potom zvyšuje přilnavost na mokrém povrchu.

To je podstata konceptu Season Sense – bezpečnost a přizpůsobivost ve všech ročních obdobích  

VĚTŠÍ ODOLNOST A ÚSPORY PALIVA

Nová celoroční směs pneumatiky Nokian Seasonproof byla vyrobena tak, aby byla maximálně odolná vůči opotřebení i při intenzivní námaze a vynikala v širokém rozpětí teplot – od náhlých studených dnů až po horké léto. Směs byla pečlivě vyvinuta tak, aby zajistila minimální valivý odpor, ale zároveň maximální přilnavost v rozličných podmínkách. Nízký valivý odpor činí z pneumatiky Nokian Seasonproof palivově účinnou a ekologicky šetrnou volbu

Menu
Filtr zboží